Search
maandag 15 juli 2024
Webmaster
/ Categories: Uncategorized

Uitkomst onderzoek beleving overlast A28 onder inwoners uit en rondom Wezep

Uitkomst onderzoek beleving overlast A28 onder inwoners uit en rondom Wezep. 

De gemeente en het actiecomité ‘A28 moet stiller’ hebben door middel van een enquête aan de inwoners uit en rondom Wezep gevraagd hoe zij het geluid en fijnstof van de A28 ervaren op hun woonomgeving. Deze enquête heeft plaatsgevonden op verzoek van de gemeenteraad om zo een beter beeld te krijgen van de beleving van de inwoners van de geluids- en fijnstofoverlast van de A28. 

Belangrijke uitkomsten van het onderzoek.

  • Van alle respondenten geeft 57%aan geluidsoverlast te ervaren van de A28. Onder de personen die binnen een straal van 250 meter van de A28 wonen, geeft zelfs 63%aan overlast van het geluid van de A28 te ervaren:
  • Over fijnstof geeft 39%van alle respondenten aan overlast te ervaren. Onder de groep die binnen een straal van 250 meter wonen, is dit percentage hoger, namelijk 58%.

Wilt u het volledige rapport met alle onderliggende informatie doorlezen dan kunt u hier de digitale versie inzien. 

Comité en gesprek met gemeenteraad.
Nu het onderzoek is afgerond, gaat het actiecomité begin maart verder in gesprek met de gemeenteraad over de resultaten van het onderzoek en mogelijke vervolgstappen.

 

 

 

Previous Article Update enquête "effecten A28 in beeld"
Next Article Geluidsberekening door Omgevings Dienst Noord-Veluwe van de A28 en de A50 nabij Wezep/Hattemerbroek ,oktober 2019.
Print
1135 Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2024 by Apada
Back To Top